Wie zijn we?

We begonnen in 1984 toen een kleine groep stripmakers en animators ging samenwerken in een studioruimte in hartje Amsterdam. Tegenwoordig bestaat het collectief uit een kleine honderd zelfstandige auteurs die hun talenten en krachten hebben gebundeld. Deze groep creatieven breidt zich regelmatig uit met nieuwe mensen die altijd iets wezenlijks aan het bestaande team toevoegen. Van elke auteur is op deze website een geactualiseerde portfolio beschikbaar.

Wat doen we?

Vanuit onze vestiging in Amsterdam behartigen wij de zakelijke en creatieve belangen van een grote groep professionele striptekenaars, cartoonisten en animators. Comic House is als agentschap al tientallen jaren een serieuze gesprekspartner voor bedrijven, uitgevers en reclamebureaus. En of het nu om grote of kleine opdrachten gaat, we bewaken de kwaliteit, het budget en de voortgang zodat elke opdracht vlekkeloos verloopt. Ons werk speelt zich dus grotendeels achter de schermen af, maar onze strips, cartoons en animaties zijn letterlijk overal zichtbaar. In kranten en magazines, in de supermarkt, in het bushokje, langs de snelweg, in de trein, op televisie, op internet, in de bioscoop en in de boekhandel. Hieronder enkele voorbeelden:

Strips
Comic House verzorgt iedere dag talloze strips voor landelijke dag- en weekbladen, personeelsbladen en websites. We schrijven en tekenen ook strips in opdracht die op specifieke onderwerpen of doelgroepen zijn toegesneden. Ook het produceren van complete stripalbums behoort tot ons dagelijks werk.

Cartoons
Een cartoon is hilarisch, ontluisterend, of confronterend, maar in alle gevallen duidelijk. Het maken van een cartoon is dan ook niet eenvoudig. Slechts een selecte groep cartoonisten slaagt erin om te excelleren. Wij speuren voortdurend naar bestaande en opkomende stijlen zodat we altijd de allerbeste auteurs kunnen aanbieden.

Characters
Een character is in veel opzichten vergelijkbaar met een huisstijl. Het is tenslotte de personificatie van een merk, een product, of een imago. Ook is de kans groot dat een character minstens zo lang meegaat als een huisstijl, af en toe zelfs langer! Het spreekt dan ook vanzelf dat het ontwikkelen van een 2D of 3D character er met grote zorgvuldigheid gebeurt. Een character moet toepasbaar zijn in alle media, die elk hun eigen specifieke eisen aan het ontwerp stellen. Als onbetwiste expert op dit terrein, kan Comic House helpen bij het nemen van technisch verantwoorde beslissingen.

Live Cartooning
Brainstormen? Nieuwe uitdagingen in kaart brengen? Collega’s of klanten inspireren? Een cartoonist op locatie is dan van grote toegevoegde waarde. Alle ideeën worden ter plekke gevisualiseerd en geven zo aanleiding tot discussie en nieuwe inzichten. Tijdens congressen, trainingen en andere evenementen zetten onze ervaren live cartoonisten de kern van een sessie ter plekke op papier. Dit werkt zeer stimulerend en productief op de dag zelf, en vormt een uniek verslag achteraf.

Commercials en bedrijfsfilms
Comic House produceert prijswinnende animatie voor televisie, internet en film. De grote verscheidenheid aan stijlen binnen onze creatieve groep zorgt voor een buitengewoon gevarieerd aanbod. De volledige productie kan bij ons worden ondergebracht, vanaf het allereerste concept tot aan de kant en klare film inclusief stemacteurs en muziek. Onze producties zijn onderscheiden met de ADCN Lamp, EFFIE’s in Nederland en België, de EMMA Television and Multimedia Award en Gold Medals tijdens The New York Festivals.

Explanimation
Een van onze specialisaties is het produceren van uitleganimatie, de zogenaamde explanimation of hands-on animatie. Hierbij wordt een tekenaar gefilmd terwijl hij op papier of whiteboard tekent. Deze shots worden vervolgens op geluid gemonteerd tot een samenhangende film. Om wat extra dynamiek te geven of een onderwerp te benadrukken worden in de montage extra animaties of visuele effecten toegevoegd. De uiteindelijke montage wordt door ons geconverteerd naar een formaat dat optimaal geschikt is voor online gebruik of projecties op locatie.

Karikaturen en portretten
We leveren portretten en karikaturen aan een keur aan landelijke dag- en weekbladen. Ook produceren we karikaturen in 3D voor online toepassingen, games en televisieprogramma’s.

Concepten en storyboards
De conceptfase is van doorslaggevend belang voor elke animatieproductie, of het nu een tv serie, een film of een commercial is. Comic House beschikt over een groep befaamde story artists zoals Wilbert Plijnaar, Arjan Wilschut, en Daan Jippes.

Content voor websites en intranet
Comic House is een ware goudmijn voor iedereen die op zoek is naar opvallende en hoogwaardige content voor online media. Kies uit het werk van bijna 100 auteurs uit de top van de markt.

Redactionele en educatieve content
Stripverhalen en cartoons blijken buitengewoon geschikt om informatie en kennis op een toegankelijke manier over te brengen. Comic House is een betrouwbare leverancier van lesmateriaal en redactionele illustraties

Concept en design voor games
Concept, character design en animatie voor games zoals action-adventures, arcade games, puzzels of shooters. Zowel browser-based als stand-alone.

Displays en verpakkingen
Concept, ontwerp en uitvoering van verpakkingen, point-of-sale materialen en displays in alle soorten en maten.