EXPO: Trio Mosquitos

Trio Mosquitos uit muggenstad Haarlem strijkt van 6 oktober t/m 19 november neer in het Zandvoorts Museum voor een prikkelende tentoonstelling van hun bekende en onbekende kunstwerken. Het werk van de Mosquitos is bij het grote publiek bekend. Omdat je de afgelopen jaren in de vroege ochtend de trein naar je werk nam, of het Patronaat in Haarlem met een bezoek vereerde, of de dagelijkse cartoon in een tijdschrift of krant bekeek. We stellen ze toch nog even voor:

Roel Smit
Als broekie was hij studiotekenaar bij Comic House. En als je wel eens naar het Patronaat bent geweest ken je zijn werk zeker. Zijn affiches van en voor (on)bekende bands uit de omgeving van Haarlem en ver daarbuiten zijn op het netvlies van menigeen gegrift en/of hebben zich in het onderbewustzijn genesteld. Ook is Roel bekend van zijn iconische covers voor Large, die hij jaren heeft verzorgd.

Schwantz
De tweede Mosquito is Schwantz, bekend van zijn dagelijkse strip Beestjes in de krant Metro. In de vroege ochtend begon menig treinreiziger de werkdag na het lezen van zijn strip Beestjes met een schaterlach. Buiten Beestjes beheerst hij nog meer tekenstijlen. Berucht van zijn hand, is de compromisloze truckerstrip Mr. Mack, bekend van Zone 5300. Bekijk zijn werk hier.

TRIK
TRIK is een veelzijdig kunstenaar en winnaar van onder andere de Inktspotprijs (prijs voor de beste politieke cartoon) Je komt zijn werk tegen in vele papieren media, zoals: het Algemeen Dagblad, diverse regionale dagbladen, Het Parool en Villamedia Magazine. Hij publiceert zijn politieke cartoons op het digitale platform van getekende journalistiek: ‘Drawing The Times’. Bekijk zijn werk hier.